2016. július 23., szombat

Műtét

Már egy ideje észrevettük hogy van egy nagyobb duzzanat Paca nyakán. Meg is mutattuk az orvosnak, aki adott rá kenőcsöt, úgy is tűnt hogy használ, de sajnos nem nem múlt el. Nem tudtuk hogy mi tévők legyünk, végül mondta az orvos hogy jobb lenne kiszedni. Így egyeztettünk vele időpontot, hogy mikor tudná elvégezni a műtétet. Mivel a mellkasán is volt egy kicsi csomó, így azt is kiszedettük, ha már úgyis altatva lesz, na meg mégsem normális ha ott van neki. Múlthét szombaton 9-re vittük. Paca mikor beszállt a kocsiba, még nem is sejtette hogy mi vár rá. Odaérve, hamar el is kezdődött. Bent voltunk amikor elaltatta. Fogtam a kezemben, és nagyon rossz volt látni, ahogy elhagyja magát. De tudtam hogy hamar fel fog ébredni. Mikor elaludt, otthagytuk 1 órára. Visszaérve, hamar meghallottuk hogy Paca már fent van. Nagyon hangosan szimatolt az ajtónál, majd ugatni is elkezdett. Be is hívott minket az orvos, Paca pedig nagyon örült nekünk! A műtét rendben ment! Annyi volt, hogy a hasán is van egy kicsi duzzanat (már évek óta), és azt is megnézte hogy ki kell-e szedni, de mondta hogy nem járnánk jól ha azt megpiszkálná, mert nem is daganat, valamint nagy részt el kéne onnan távolítani, így az békén lett hagyva.
Itthon Paca egész nap aludt, megviselte a műtét, meg az altató is. Másnapra viszont már sokkal jobb volt a kedve, visszakaptuk a vidám kiskutyánkat. :) Hétfőn vittük vissza kontrollra, kapott még két szurit. A sebe pedig szépen gyógyul. Engedélyt is kaptunk a sétákra. A sebét olyankor természetesen bekötjük nehogy belemenjen a kosz, meg a nagyon poros helyeket kerüljük. Itthon pedig szinte folyamatosan figyeljük mert pillanatok alatt meg tudja vakarni. Általában zoknit is adunk rá, hisz úgy mégsem tud úgy belekapni. Az állatorvoshoz pedig most is nagy örömmel ment, és ebben nincsen irónia, Ő tényleg szeret oda járni. Nagyon szereti az orvost, főleg hogy szinte mindig kap fogtisztítót. Hát igen, pasiból van, a szívéhez a hasán keresztül vezet az út. :D
Bejegyzésem végén, pedig szeretnék köszönetet mondani Dr. Dobi Ákosnak, a mi állatorvosunknak aki lelkiismeretes munkát végzett, és nyugodtan mertem rábízni Pacát. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése